DuyurularSendikamızdan Haberler

EMEK VE SAĞLIK HAREKETİNDE 45. MÜCADELE YILIMIZI DOSTLARIMIZLA KUTLUYORUZ

Sendikamız 45. kuruluş yıl dönümünü yapacağı bir yemekle dostlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. 17 Şubat Cumartesi akşamı saat 19.30’da Çağlayan Salon Figaro’da düzenleyeceğimiz etkinliğmize tüm dostlarımızı, tüm sağlıkçıları bekliyoruz.

Etkinliğimiz için çağrı metnimiz:

DİSK/DEVRİMCİ SAĞLIK İŞÇİLERİ SENDİKASI (DEV SAĞLIK İŞ)

  1. MÜCADELE YILINDA DOSTLARIYLA BULUŞUYOR!

“EMEK VE SAĞLIK HAREKETİNDE 45 MÜCADELE YILI”

“Her biri bir yerden gelmişti…  Kimisi Kars’tan, Kastamonu ve Sivas’tan, kimisi başka bir diyardan… 45 yıl önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde iş, ekmek ve yeni bir yaşam umuduyla başladı öykü. Sağlık iş kolunda devrimci sendika kurulmuştu. Fransız Lape, Vatan Hastanesi, Güzelbahçe, Amiral Bristol, Alman Hastanesi’yle büyüdü, Sıtma savaş işçilerinden, Süreyyapaşa, Göztepe, Adana, Diyarbakır, Edirne ve birçok ildeki örgütlenmelerle güçlendi. Kapatılma ve baskılarla geçen 11 yılın ardından Florance Nightingale örgütlenmesi sağlık alanında direnişin adı oldu. 2000’lerde sağlık emeğini değersizleştiren “Sağlıkta Dönüşüm”de halkın sağlık hakkına sahip çıktı. İnsanın ihale ile çalıştırılamayacağı şiarını tüm hastanelere taşıyarak taşerona karşı mücadelenin adresi olmayı başardı. Emek, coşku, fedakarlık, inat ve karalılıkla örülen direnişlerin başarısıyla 20 binlere ulaştı…  Devrimci Sağlık İş, bu onurlu geçmişten güç alarak tüm dostları ve yoldaşlarıyla dayanışacak ve devrimci bir işçi hareketi yaratma kararlılığıyla yoluna devam edecek…”

DİSK/Devrimci Sağlık İş olarak, “Emek ve Sağlık Hareketinde 45. Mücadele Yılı”mızı, bugüne kadar birlikte yürüdüğümüz tüm mücadele arkadaşlarımız, yoldaşlarımız ve dostlarımızla birlikte kutluyoruz.

17 Şubat 2018 Cumartesi akşamı saat 19.30’da Çağlayan’da Salon Figaro’da gerçekleştirilecek olan dayanışma gecesinde sanatçı dostumuz Erdal Güney sahne alacak.

davetiye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir