PROMOSYON DEĞİL HAKLARIMIZ İÇİN GELİYORUZ!

PROMOSYON İÇİN DEĞİL HAKLARIMIZ İÇİN GELİYORUZ!

Değerli üyelerimiz ve Türkiye’nin dört bir yanında hastanelerde işyerlerinde gece gündüz çalışan sağlık ve sosyal hizmet işçisi arkadaşlarımız…

Hepinizin bildiği üzere sendikamızın işkolu barajını aştığı bu günlerde uykuları kaçanlar var. Sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin emeğini yok sayarak, kapalı kapılar ardında yaptıkları toplu sözleşmeler üzerinden rant elde edenlerin son çırpınışlarına tanık oluyoruz!  Dertlerinin işçilerin hakları olmadığını bir kez daha gösterdiler. Biz asıl dertlerinin sendikamız DİSK/ Dev Sağlık İş’i işkolu barajı altında tutmaya çalışmak olduğunu biliyoruz. Ama sağlık ve sosyal hizmet işçileri buna müsaade etmeyecektir.

Sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin bugün ihtiyacı olan ödediği aidatını bir miktarını sendikanın geri ödemesi değil! Bugün ihtiyacımız haftalık 40 saatlik çalışma, görev tanımları, meslek kodları, tayin-becayiş hakkı ve sayamadığımız onlarca kaybımızın giderileceği toplu iş sözleşmeleridir. Sağlık ve sosyal hizmet işçileri olarak ihtiyacımız emeğimizin alın terimizin karşılığını alabilmektir.

Sendikamız ve konfederasyonumuz DİSK, geçmişten bugüne aidatı hep bir araç olarak görmüştür. Bugün de öyledir. 22 Ekim 2023 tarihinde yaptığımız Genel Kurulumuzda delegelerimizin verdiği önerge ile tüzüğümüzde aidat günlük yevmiyenin yüzde 50’si şeklinde düzenlenmiştir.

Sendikamız bugün ülkenin dört bir yanında aidat geliri olmadan, tümüyle dayanışma ruhuyla örgütlenmektedirler. Ancak aidat sendika ile üye arasında bir bağdır ve bizim sendikalarımıza ödenen her bir kuruş aidat şeffaf bir biçimde yine işçilerin daha iyi koşullarda çalışması ve yaşaması için kullanılacaktır.

Tüm sağlık ve sosyal hizmet işçilerini söz ve karar hakkına sahip olduğu sendikasına bekliyoruz.

Tüm sağlık ve sosyal hizmet işçilerini emeğimize ekmeğimize ve onurumuza sahip çıkmak için sendikamızın ve DİSK’in çatısı altında birleşmeye çağırıyoruz!…

İnadına Sendika, İnadına DİSK!

DİSK / DEV SAĞLIK İŞ SENDİKASIGENEL YÖNETİM KURULU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir