Sendikamızdan Haberler

Taşerona Karşı Mücadelemiz Yargılanamaz

22 Mart 2016 tarihinde AKP Grup toplantısında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun tüm taşeron işçilere kadro ‘’müjdesini’’  vermesinden sonra bu konuyla ilgili sendikamızın görüşlerini kamuoyuyla paylaşmak için 27 Mart 2016 tarihinde basın açıklaması gerçekleştirmek istedik.

Basın açıklamamızı yapmak için Beşiktaş Sait Çiftçi Hastanesinde buluşup Beşiktaş Çarşı’ya yürümek istemiştik fakat 5 gün önce kamudaki bütün taşeron işçilere kadro müjdesi veren hükümet taşeron işçilerin gerçek taleplerini duymaktan, kamuoyuna duyurulmasından korktuğunu bir kez daha göstermiş oldu. “Özel sözleşmeli personel değil kadrolu işçi olmak istiyoruz” yazılı pankartımızla yapmak istediğimiz yürüyüşe polis saldırmış aralarında sendikamız Genel Sekreteri Gürsel Kaya’nın da olduğu 6 kişiyi gözaltına almıştı.

taşbjk5

Polis saldırısı ve gözaltılara rağmen basın açıklamamızı Beşiktaş Çarşı’da gerçekleştirmiş ve taleplerimizi açıklamıştık.  Uzun bir yargılama sonucunda bugün İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında gözaltına alınanlar hakkında açılan kamu davasında öngörülen suçların oluşmadığı yönünde karar verilerek 6 kişinin beraatına karar verilmiştir.

taşbjk2

taşbjk3

Taşeron işçilerin talepleri görmezden gelindikçe hiçbir yargılamanın bizleri yıldıramayacağını bir kez duyuruyoruz ve 27 Mart 2016’da ki ‘’Yapılması gereken son derece açık ve nettir. Yıllardır verdiğimiz mücadele ile kazandığımız sayısız mahkeme kararının, aklın ve vicdanın gereği yapılmalı, kamudaki taşeron işçiler tüm kazanılmış hakları ile birlikte daimi işçi kadrosuna geçirilmeli, sendika ve özgür toplu sözleşme hakkımızın güvence altına alınmalıdır. Taşeron çalıştırma yasaklanmalıdır. Kamunun asli işçileriyiz uyduruk statülere hayır.’’  taleplerimizi yineliyoruz bugün de aynı sözlerimizin arkasındayız ve insanca yaşam güvenceli gelecek mücadelesinin, taşerona karşı mücadelenin yargılanamayacağını kamuoyuyla bir kez daha bu vesileyle paylaşıyoruz.

 

DEVRİMCİ SAĞLIK İŞÇİLERİ SENDİKASI

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir